Červená řepa

Červená řepa

Červená řepa

Červená řepa je zástupce kořenové zeleniny, konzumuje se její podzemní část.

 

Červená řepa – fakta

1. Obsahuje neuvěřitelné množství minerálních látek – hodně železa, vápníku, fosforu, hořčíku, mědi, draslíku, zinku

2. Regeneruje játra poničená drogami, léky, alkoholem nebo po žloutence

3. Jedná se o jednu z nejléčivějších potravin.

4. Snižuje cholesterol a je vhodná při veškerých kardiovaskulárních onemocněních jako je srdeční ischémie, vysoký tlak, křečové žíly, hemoroidy, arterioskleróza.

5. Zlepšuje krvetvorbu, léčí anémii.

6. Její účinek je tak razantní, že se mohou zpočátku objevit i bolesti hlavy, rýma nebo pálení kůže, to je ovšem pouze důsledek důkladné očisty a příznaky časem samy odezní.

7. V těhotenství a před početím nám zaručí budoucí zdraví dítěte, dodává potřebnou výživu a chrání před vrozenými vadami plodu. Obsahuje velké množství kyseliny listové.

8. Červená řepa také pomáhá při rekonvalescenci, borelióze a klíšťové encefalitidě.

9. Regeneruje cévy, zlepšuje jejich pružnost a pevnost.

10. Je to úžasný detoxikační prostředek, čistí tělo od těžkých kovů a radioaktivních látek, je vhodná při ozařování a chemoterapii, dně, revmatismu, ekzému, lupénce a dalších kožních problémech.

11. Červená řepa pomáha v prevenci proti rakovině a rovněž při její léčbě.

 

 

Jak červenou řepu konzumovat?

 

Zdroj