Domácí salsa

Domácí salsa

Domácí salsa

Dlouhé zimní večery přímo lákají k tomu si zalézt do posele a pustit si nějaký film. A co lepšího připravit k takovému večeru než domácí salsu?

Salsa je jednoduchá na přípravu a nezabere víc jak 30 minut. Navíc pokud ochutnáte tuhle domácí salsu, těžko se pak budete vracet k té kupované. Výhoda je taky to, že si můžete její pálivost přizpůsobit vaší chuti.

Doporučuju si dát opravdu záležet při výběru rajčat, čím budou zralejší tím bude salsa lepší. Nejlepší je kupovat rajčata s keříkem, obzvlášť teď v zimě, kdy se v obchodech často objevují nezralá a chutově nevýrazná rajčata. Rajčata s keříkem jsou sice podstatně dražší, ale na chuti to opravdu poznáte, navíc ty správné živiny z rajčat dostanete právě jen tehdy, když jsou dobře uzrálá.

Rajčata obsahují například lykopen, což je jeden z nejdůležitějších karotenoidů a je vědecky dokázáno, že snižuje riziko rakoviny prostaty, slinivky a děložního čípku. Navíc pokud rajčata tepelně zpracujete je lykopen pro vaše tělo lépe vstřebatelný, proto taky je budeme péct.

Salsu můžete konzumovat, ale i jinak než  jenom s brambůrkami. Například si jí můžete přidat do salátu, k masu, pečeným bramborům, a nebo jí můžete použít do vaší oblíbené tortilly. Fantazii se meze nekladou. 🙂

 

4 porce, 30 minut

VEGETARIÁNSKÉ, VEGANSKÉ

 

INGREDIENCE

 

 

POSTUP

 

TIP