Květákový steak s chimichurri omáčkou

Květákový steak s chimichurri omáčkou

Květákový steak s chimichurri omáčkou

Jestli jste nikdy nezkoušeli květákový steak nebo o něm dokonce slyšíte poprvé určitě byste mu měli dát šanci a aspoň ho vyzkoušet, věřím že vás mile překvapí svojí chutí a navíc v kombinaci s chimichurri omáčkou mu těžko odolá i masožravec.

Důležité je ho připravovat v troubě rozehřáté na vysokou teplotu, protože díky tomu bude steak krásně křupavý na povrchu a měkoučký uvnitř. Je ale potřeba ho často kontrolovat, aby se vám nespálil.

Co se týče chimichurri omáčky každý jí určitě připravuje trošku jinak, fantazii se meze nekladou, takže pokud nemáte rádi například koriandr můžete ho nahradit jinou bylinkou, kterou máte rádi. Množství chilli si taky upravte podle vaší chuti, přidat můžete vždycky. Nejlepší je si omáčku připravit den nebo alespoň pár hodin předem, aby se vám stihla uležet.

 

4 porce, 35 minut

VEGETARIÁNSKÉ, VEGANSKÉ

 

INGREDIENCE

 

Květákový steak

 

Chimichurri omáčka

 

 

POSTUP