Tenhle recept bude to pravé ořechové hlavně pro všechny čokoholiky, takže jestli milujete čokoládu, určitě vyzkoušejte tohle nepečené čokoládové brownies. Navíc je to skvělá a sytá svačinka, která vám během dne hravě doplní chybějící energii. 🙂

10 minut příprava, hodina chlazení

12 ks

Jednoduchý recept
INGREDIENCE
Těsto
- 1,5 hrnku datlí
- 60g lněného semínka, rozmixovaného na mouku
- 120g mandlí, rozmixovaných na mouku
- 4-5 lžic kakaa, nejlépe raw
- 1 lžička vanilkové esence
Poleva
- 1/4 hrnku javorového či jiného sirupu
- 3 lžíce mandlí, rozmixovaných na mouku
- 3 lžíce kakaa, nejlépe raw
POSTUP
- Ve výkonném mixéru rozmixujte datle na jemnou mastu a poté přidejte všechny ostatní ingredience na těsto.
- Všechno společně umixujte, přendejte do misky a ještě rukou pracujte. Mělo by vám vzniknout tuhé a pevné těsto, které se dá dobře tvarovat.
- Vyložte si malou zapékací misku (nejlépe cca 12x16cm) pečícím papírem.
- Pečící papír ještě potřete troškou másla či rostlinného oleje a následně do formy těsto rovnoměrně vmačkejte.
- V malé misce si smíchejte všechny ingredience na polevu. Podle potřeby nareďte polevu větším množstvím javorového sirupu.
- Hotovou polevu rovnoměrně rozetřete na těsto.
- Dejte brownies alespoň na hodinu ztuhnout a uležet do lednce.
- Uchovávejte v lednici a spotřebujte do 7 dnů.
- Brownies je možno uchovat také v mrazáku, kde vydrží déle.