Super jednoduché, lehké, zdravé a osvěžující jídlo, které máte hned hotové. Navíc si ho můžete upravovat podle vlastních chutí a místo ředkve použít klidně kedlubnu nebo červenou řepu, podle toho co vám chutná a co máte zrovna doma. Ideální pro horké letní dny, kdy zrovna nemáte chuť na nic teplého.
30 minut, 2 porce
VEGETARIÁNSKÉ, VEGANSKÉ
INGREDIENCE
- bílá ředkev
- jablko
- petrželka
- vlašské ořechy
- sezamová semínka
- 1 lžíce olivového oleje
- 3 limety
- med (případně datlový či agáve sirup)
POSTUP
- Z oleje, limetkové šťávy a kůry smíchejte dresing, kterým následně zalijte na tenké plátky nakrájenou ředkev a jablko, a nechte cca 30 minut marinovat.
- Potom si už jen plátky jablek a ředkve naskládejte na talíř posypte oříšky a semínky (můžete zvolit různé druhy), petrželkou a nakonec zakápněte medem, datlovým sirupem či agáve.