Těstoviny se špenátovo-bazalkovou omáčkou a sušenými rajčaty

Těstoviny se špenátovo-bazalkovou omáčkou a sušenými rajčaty

Těstoviny se špenátovo-bazalkovou omáčkou a sušenými rajčaty

Špenát je považován za nejvýznamnější listovou zeleninu s mimořádnou výživovou hodnotou, obsahuje více železa než maso. Napomáhá k zachování dobrého zraku (dokonce více než mrkev) a snižuje hladinu cholesterolu. Doporučuje se především lidem kteří provádějí fyzicky náročnou práci, dětem a těhotným ženám. Nejvíce živin si špenát zachová v syrovém stavu v nějaké čerstvé šťávě a při tepelné úpravě je nejlepší ho připravovat v páře.

V mém receptu je špenát použit syrovém stavu, takže jestli nevíte co se syrovým špenátem, aby si zachoval co nejvíce živin určitě vyzkoušejte tento recept. Věřím, že si ho zamilujete stejně jako já. 

 

2 porce, 15 minut

VEGETARIÁNSKÉ, VEGANSKÉ

 

INGREDIENCE

POSTUP