Tenhle recept se vám bude určitě hodit nejen na Valentýna. Budete potřebovat jen čtyři ingredience a ani si doma při přípravě neuděláte moc velký nepořádek. A navíc výsledkem je skvělá dobrota po které se hned zapráší. 🙂
A pokud v obchodě seženete menší papírové košíčky, tak budou ty vaše vypadat mnohem lépe než ty moje a budou se vám i lépe jíst. 🙂 Já je bohužel zrovna narychlo nesehnala, takže jsem použila ty klasické na muffiny, ale i tak to nějak výrazně nevadí jen musíte počítat s tím, že budete mít méně kousků a nebudou vypadat až tak hezky, jako kdyby byly v malých košíčkách. Na chuť to samozřejmě vliv nemá:-)
35 minut, 9 velkých košíčků nebo 15 malých (záleží na velikosti vašich košíčků)
VEGANSKÉ, BEZ LEPKU
INGREDIENCE
- 200g čokolády (já použila 70%, ale můžete použít tu, která chutná vám)
- 9 vrchovatých lžiček arašídového másla
- 150g mražených malin
- 4 lžíce chia semínek
- papírové košíčky
POSTUP
- Nejdříve si v mikrovlnce rozehřejte maliny. Vidličkou je rozmačkejte a přidejte chia semínka a nechte naboptnat.
- Na vodní lázni si roztopte čokoládu a připravte si košíčky.
- Pokud používáte velké dejte do každého 1 lžíci roztopené čokolády, a pokud používáte malé, tak do každého košíčku dejte 1 lžičku čokolády, tak aby pokrývala celé dno košíčku. Dejte cca na 10 minut ztuhnout do mrazáku.
- Když je čokoláda ztuhlá, dejte na ní vrstvu arašídového másla (cca 1 lžičku) tak aby pokrylo vrstvu čokolády. Zase dejte na chvíli do mrazáku.
- Nakonec na arašídové máslo dejte malinovou chia marmeládu a tu zalijte čokoládou, tak aby zakrývala vrstvu marmelády.
- Takto připravené košíčky dejte naposledy do mrazáku (nejlépe přes noc) ale pokud spěcháte stačí i cca na 3 hodiny.
- Skladujte v mrazáku nebo v lednici.
- Před konzumací nechte košíčky chvilku při pokojové teplotě, aby změkly a lépe se vám jedli.
TIP
Pokud chcete můžete přidat mezi maliny a arašídové máslo třeba ještě máslovou sušenku. A na ozdobu můžete použít posypky ve tvaru srdíček.


