Vánoční čokoládové cupcakes
Pokud máte rádi sladké a obzvlášť čokoládu doporučuju vám zkusit tyhle cupcaky. Nejen že dobře vypadají, ale taky dobře chutnají. Není v nich použit žádný zbytečný cukr, takže se dá říct, že jsou i zdravé, navíc díky kakau mají výraznou chuť po čokoládě.
Jsou i jednoduché na přípravu, takže je zvládne úplně každý!
9 cupcaků, 45 minut
VEGETARIÁNSKÉ
INGREDIENCE
Těsto:
- 70g kakaa
- 100g špaldové mouky
- 2 lžičky přášku do pečiva
- 28g másla
- 2 vejce
- 1 lžíce vanilkového extraktu
- 60g bílého jogurtu
- 160 ml sladidla (já použila agáve)
- 60 ml mléka
- Špetka soli
Krém:
- 250g mascarpone
- 80g zakysané smetany
- 3 lžíce polotučného tvarohu
- 2 lžíce vanilkového extraktu
- Podle chuti agáve sirup na oslazení
- Potravinářské barvivo (nemusí být)
POSTUP
- Na těsto si v misce smíchejte všechny suché ingredience a potom přidejte zbytek a všechno dobře promíchejte.
- Plech na muffiny si vyložte košíčky a každý košíček vyplňte těstem asi do tříčtvrtin.
- Troubu si předehřejte na 170 °C a pečte 20-25 minut.
- V další misce si smíchejte všechny ingredience na krém promíchejte a nakonec pokud chcete mít krém barevný přidejte potravinářské barvivo podle vašeho výběru. Hotový krém si zatím odložte do lednice.
- Když jsou muffiny upečené vyndejte je hned z formy, aby zbytečně nenavhli zespodu a nechte je úplně vychladnout.
- Vychladlé muffiny ozdobte pomocí zdobícího sáčku krémem a pokud si s nimi chcete ještě více vyhrát můžete použít i různé zdobení či čokoládové pecky.